de geschiedenis van radio gompel

De man achter Radio Gompel was en is nog steeds Jan Mertens. In 1979 werd aan hem gevraagd om mee te helpen om Radio Mi Amigo op te richten in Balen. Dit liedje duurde echter niet lang en na strubbelingen binnen de ploeg van Radio MiAmigo besloot Jan deze te verlaten. Maar de muziekmicrobe liet hem niet los en Jan besloot zelf een eigen radiostation te beginnen.
Op 24 april 1982 richtte hij Radio Noordzee op. De gebruikte frequentie was 100,90 MHz. De studio was opgesteld in Onze Lieve Vrouwstraat 110 te Mol waar nu nog steeds de studio van Radio Gompel is gelegen. In die tijd was de apparatuur opgesteld in een berghok in de tuin. Radio Noordzee was van in de beginperiode een succes en had veel luisteraars. De Pioniers van Radio Noordzee waren Jan, Eddy, John Lee, Benny en Pedro. Drie van de vijf grondleggers van Radio Noordzee maken vandaag de dag nog steeds deel uit van het team van Radio Gompel.
In de beginperiode werden enkelprogramma’ s gemaakt op zaterdag en zondag. Omdat de gebruikte zender te televisiesignalen stoorde, werd om 15:00 gestopt met uitzenden.