Nieuw PIT-voertuig in gebruik voor onze hulpdiensten

Geschreven door Op 10 juli 2023

Gepubliceerd op  maandag 10 juli 2023 om 14.21 uur, op website Gemeente Mol

Brandweer zone Kempen en het Heilig Hartziekenhuis Mol nemen een nieuw voertuig in dienst. Deze moderne ziekenwagen wordt bemand door een ambulancier en spoedverpleegkundige. Dat maakt het een PIT (Paramedisch Interventie Team), een formule die wachttijden sterk doet dalen en al sinds 2009 een succes is in onze regio.

1586 keer. Zo vaak rukte PIT Mol uit in 2022. Dat is gemiddeld vier keer per dag. Het toont meteen aan dat dit project een cruciale schakel is in de veiligheids- en gezondheidsketen. De PIT is een door de 112 erkende ambulance waar een gespecialiseerde verpleegkundige met een bijzondere beroepstitel spoed en intensieve zorgen, meegaat op interventie. De PIT vermindert het therapievrij interval en biedt zo een aanvaardbare oplossing om de wachttijd van de MUG (Mobiele Urgentiegroep) te dekken.

Paramedisch InterventieTeam (PIT) maakt  al 14 jaar het verschil
Sinds 2009 rukt er een PIT uit vanaf de standplaats in het Heilig Hartziekenhuis in onze gemeente. Toen was het de eerste van zijn soort in de hele provincie, en zelfs een proefproject. Ondertussen zijn er in heel het land zo’n 33 PIT-standplaatsen.

Brandweer zone Kempen
https://www.gemeentemol.be/brandweer-zone-kempen
Stelenseweg 92, 2440 Geel, 0475 49 79 16, info@brandweerzonekempen.be, kempen.hulpverleningszone.be


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest