Mol vraagt minister Keulen behoud lokale radiozenders

Geschreven door Op 25 mei 2004

Bron: GVA, Belga, 25-05-2004, 15:46


Mol vraagt minister Keulen behoud lokale radiozenders

Het gemeentebestuur van Mol heeft in een brief aan Vlaams minister van media Marino Keulen gepleit voor het behoud van Radio Gompel en Radio Milo. Mol betreurt ten zeerste dat in het frequentieplan voor lokale zenders, dat woensdagnacht in werking treedt, geen plaats is voor de twee radiostations.

Volgens Mol bekleden Radio Gompel en Radio Milo een unieke en waardevolle plaats in het lokale medialandschap. “We zouden het bijzonder jammer vinden als deze zenders definitief moeten stoppen met uitzenden. De zenders hebben diepe wortels in het lokale gemeenschapsleven. Al decennialang kunnen beide zenders rekenen op een trouw luisterpubliek”, aldus het gemeentebestuur.

Daarnaast vindt de gemeente van meer dan 32.000 inwoners slechts één toegekende zendvergunning bijzonder mager. “De indruk wordt nog sterker wanneer we kijken naar de omliggende, kleinere gemeenten die wel meer frequenties krijgen”, vervolgt het bestuur. “Bovendien merken we dat in verschillende gemeenten een aantal radiozenders zonder enige binding met de lokale gemeenschap wel een vergunning kregen. Dat maakt het verdwijnen van onze radio’s alleen maar pijnlijker. De frequentie 105.6 FM in Balen kan een mogelijke oplossing bieden.”

Volgens Sofie Bockaert, woordvoerster van minister Keulen, zal er niet snel een oplossing worden gevonden. “Op korte termijn is het technisch niet mogelijk om de twee zenders te behouden. Wel zijn er nog 18 extra frequenties vrijgekomen. Daarvoor kunnen ze eventueel een aanvraag kunnen indienen.”


Lees verder

Volgend bericht

Radio Gompel is terug


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest