Radio Gompel terug na maand afwezigheid

Geschreven door Op 10 januari 2018

Bron: Radiovisie, 10 januari 2018, 04:00


Radio Gompel is weer terug op 105.6 FM sinds 1 januari. Op 4 december was de lokale uit Mol/Gompel plots uit de ether verdwenen. Met massaal veel reacties als gevolg via alle kanalen waar de zender normaliter was te bereiken. Het stopzetten van de uitzendingen was eigenlijk niet gepland maar het gevolg van een ruzie. Ex-medewerker Peter Van Loy had die bewuste dag, na tal van onenigheden met oprichter Jan Mertens, de zender uitgezet. “Van Loy bezit als enige de sleutel om de zenderkast te openen. We kunnen onze zender dus niet opnieuw aanzetten”, aldus een ontredderde Mertens toen.

Peter Van Loy werkte 25 jaar samen met Jan Mertens, maar die vriendschap hield op na een hevige discussie. “Ooit was ik de redder van Radio Gompel. In feite zond Radio Gompel de laatste jaren uit onder mijn vergunning, die ik bezit via de vzw Radio Magic. Ik bood Jan een tijdje geleden nog aan de vzw over te nemen, maar hij was niet geïnteresseerd. Integendeel, hij reageerde boos en weigert nu zelfs aan de afgesproken voorwaarden te voldoen. De vzw Radio Magic is ondertussen al ontbonden”, aldus Van Loy.

Radiomaker en voorzitter Jan Mertens bleef niet bij de pakken zitten, want er werd een nieuwe erkenning aangevraagd, via een nieuwe VZW. En die werd verkregen. Vanaf 1 januari 2018 kon Gompel opnieuw uitzenden, niet langer afhankelijk van de vzw Radio Magic. Een opluchting voor de 71-jarige bezieler: “Ik ben 35 jaar geleden gestart met deze radiozender en plots trekt een medewerker de stekker uit. Ik miste mijn radio en de fans misten ons.”

Medewerker Benny Geens (in Gazet van Antwerpen): “Normaal presenteer ik op zaterdag en zondag een programma, mijn weekenden zagen er plots anders uit. Als we even niet aanwezig waren, verschenen honderden gemiste oproepen op de telefoon. We zijn geschrokken van de hoeveelheid fans. We wisten dat de bewoners van rusthuizen naar ons luisterden, maar ook jonge mensen zijn fan.”

“We werden overal en door iedereen aangesproken. Er waren zelfs mensen die weenden aan de telefoon en zich eenzaam voelden zonder onze programma’s. Zo kreeg ik telefoon van een wenende dame, deze keer uit blijdschap, omdat ze weer naar Radio Gompel kon luisteren. We verwachten tijdens onze verzoekprogramma’s in het weekend een vloedgolf aan telefoons.”

Radio Gompel maakt inmiddels gebruik van een nieuwe equalizer waardoor hun geluid beter is en ze hopen snel weer gebruik te kunnen maken van de oude zendmast in Gompel. Momenteel gaat het signaal uit de studio, via een telefoonlijn naar een mast in Balen. Iets dat handenvol geld kost.


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest