Radio Gompel verliest bezieler Jan Mertens

Geschreven door Op 9 juni 2021

Bron: Radiovisie, 09-06-2021, 12:41


Jan Mertens (75) uit Mol, oprichter en drijvende kracht achter Radio Gompel, is maandag overleden. Dat melden RTV Kempen en Gazet Van Antwerpen. Hij raakte vorige week betrokken bij een verkeersongeval in Luxemburg. Omwille van hartproblemen werd hij in een kunstmatige coma gehouden, maar maandag verloor hij onverwacht de strijd.

Het ongeval gebeurde vorige week maandag in Bohey in het groothertogdom Luxemburg. Hij werd aan een tankstation aangereden door een wagen die achteruit reed. De bestuurder had Jan niet gezien. Jan werd in allerijl naar het ziekenhuis van Ettelbruck overgebracht voor een dringende heupoperatie. Daar ontdekten de artsen twee afwijkingen aan zijn hart en werd hij uit voorzorg in een kunstmatige coma gebracht.

“Normaal gezien zou het ziekenhuis dan deze week beslissen of hij stabiel genoeg was om naar Mol te worden overgebracht. Jammer genoeg kregen we deze maandag het slechte nieuws dat hij overleden was,” vertelt Benny Geens.

Het nieuws van het plotse overlijden komt zwaar aan bij zijn vriendin Sonja en zijn collega’s bij Radio Gompel. “We hadden het totaal niet zien aankomen. We kunnen het nog niet vatten”, vertellen Sonja en radiomedewerkers Guy Hoeben en Benny Geens.

Jan Mertens – rechts op de foto bovenaan, naast Benny Geens – startte bijna veertig jaar geleden in zijn achtertuin met Radio Gompel. De lokale radiozender die zich vooral richt op Vlaamse muziek, heeft nog altijd heel wat trouwe luisteraars. “Jan zette zich altijd keihard in voor Radio Gompel”, zegt Benny Geens. “Hij vond het ook fantastisch wanneer de mensen naar de studio kwamen om een praatje te maken of iets te komen drinken. Door corona kon dat het laatste jaar niet meer en Jan vond dat heel erg. Daarnaast was Jan een echte levensgenieter. Hij stond altijd klaar voor een frats, een grap of een kwinkslag.”

Zijn stoffelijk overschot wordt deze week gerepatrieerd vanuit Luxemburg naar België. Zaterdag vindt zijn uitvaart plaats in intieme kring plaats. Voorlopig blijft de radio non-stop muziek uitzenden, uit respect voor Jan. “Maar we willen absoluut het levenswerk van Jan verder zetten. Dat Radio Gompel blijft bestaan, is zijn grootste wens.”

Herbekijk hieronder de reportage van RTV Kempen.


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest