Radio Gompel, de parel van de kempen, is helemaal herboren.

Geschreven door Op 28 november 2022

Bron: Radiovisie, 28/11/2022, 12:32


Na het overlijden van bezieler en oprichter Jan Mertens in juni 2021 was Radio Gompel, met als baseline ‘De parel van de Kempen’, een schip zonder kapitein. “Het was een woelige zee waar we doorheen moesten, maar sinds september bevinden wij ons terug in rustiger water”, zegt Guillaume Hoeben, de voorzitter van de vzw Lokale Radio Gompel uit Mol.

“In september hebben we een ex-medewerker Hans Van Dyck terug aangesproken om ons te komen helpen met de radio. Hij was hier eerder al presentator en had ook internetradio Sanne FM van 2013 tot 2019. Hij ging meteen akkoord en wij hebben hem als radiovormgever aan de slag laten gaan, wat resulteerde in een nieuw logo en huisstijl, gevolgd door een nieuwe website met pop-up player. Want sinds enige tijd zijn ook wij te beluisteren via diverse livestreams.”

Gompel lanceerde haar eerste website in 2007, pas in 2013 werd die een eerste keer vervangen en daar bleef het bij. Met deze nieuwe versie is Radio Gompel weer helemaal mee.

“Onze nieuwe website heeft ook een handig formuliertje om je verzoekje te noteren. Deze worden dan op zaterdagmiddag in het verzoekprogramma U vraagt en wij draaien gespeeld. Ook kan je een evenement doorsturen dat op regelmatige tijdstippen te horen is op de radio, dit kan via een formulier op de site of via hallo@radiogompel.be.”

Radio Gompel vierde in april zijn 40-jarig bestaan als lokale radio in een heuse feesttent met muzikale omkadering op zaterdag van coverband The Dukes Band en op zondag een optreden van Bobby Prins. “Ook herdachten wij met alle medewerkers, vrijwilligers en met onze luisteraars onze bezieler en oprichter.”

Je kan Radio Gompel beluisteren in de regio Mol via 105.6 FM en digitaal via diverse streamingdiensten en via www.radiogompel.be.


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest