Radio Gompel uit Balen is helemaal herboren

Geschreven door Op 29 november 2022

Bron: Lokale Radio in Vlaanderen, 28/11/2022, 22:49


Radio Gompel uit Balen is helemaal herboren

In april dit jaar vierde radio Gompel (Balen-Mol) haar 40-jarig bestaan als lokale radio met een heuse feesttent en muzikale omkadering met optredens van The Dukes Band en Bobby Prins. Maar intern liep de werking niet meer zo vlot zoals voorheen. Na het overlijden van bezieler en oprichter Jan Mertens in juni 2021 was de lokale radio als een schip zonder kapitein.

“Het was een woelige zee waar we door moesten, maar sinds dit najaar bevinden wij ons terug op een rustigere zee”, licht Guillaume Hoeben, de voorzitter van de radio, toe.

In september heeft het bestuur de hulp ingeroepen van ex-medewerker Hans Van Dyck. Hij was vroeger presentator op Gompel en hield zich recentelijk bezig met internetradio Sanne FM. “Hans ging meteen akkoord om als radiovormgever aan de slag te gaan en ons uit de nood te helpen”, zegt Mertens.

Meteen kreeg de radio een nieuw logo, dito huisstijl en een nieuwe website met pop-up player, zodat Gompel voortaan ook te beluisteren is via diverse livestreams. Radio Gompel bracht na 9 jaar ook een nieuwe website on-line, die een handig formuliertje heeft om verzoekjes te noteren. Deze worden dan op zaterdagmiddag in het verzoekprogramma ‘U vraagt en wij draaien’ gespeeld.

Je kan Radio Gompel beluisteren in de regio Mol via 105.6 FM en digitaal via diverse streamingdiensten en http://www.radiogompel.be.


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest