Radio Gompel ruilt oude radiochalet voor nieuwe digitale studio

Geschreven door Op 13 december 2023

datum: 12/12/2023
bron: https://radiovisie.eu/radio-gompel-ruilt-oude-radiochalet-voor-nieuwe-digitale-studio/


Radio Gompel verlaat na 41 jaar de aloude radiochalet in de achtertuin van oprichter Jan Mertens. Afgelopen zondag verzorgde John Lee er het laatste programma. De komende twee weken staat alles en iedereen bij Radio Gompel in het teken van de verhuizing naar een gloednieuwe studio in de voormalige flessenfabriek in Mol-Donk. Daar wordt Radio Gompel de buur van Radio Mol.

Radio Gompel is, met onderweg wat vallen en opstaan, nog een van de weinige echte overlevers van het vrijeradio-tijdperk uit de vroege jaren ’80, volledig opgetrokken uit vrijwilligerswerk en dicht bij de lokale gemeenschap. Bijna veertig jaar lang was Jan Mertens de grote bezieler, tot hij in juni 2021 onverwacht het leven liet aan de gevolgen van een verkeersongeval in Bohey in het Groothertogdom Luxemburg. Een zware klap voor de lokale radio, maar de andere medewerkers raapten hun moed bijeen en beslisten het radiostation hoe dan ook voort te zetten. Want dat was ook de wens van ‘Janneke’.

Met de terugkeer van oud-medewerker Hans Van Dyck kreeg Radio Gompel vorig jaar al een nieuwe vormgeving, een nieuwe website en voor het eerst ook een stream. Maar hiermee was de toekomst nog niet verzekerd, want, zoals de nieuwe voorzitter Benny Geens het zegt: “Er kwam plots heel veel op ons af”. Zo gingen de oude gebouwen in de Onze Lieve Vrouwstraat in Gompel verkocht worden en moest men dus op zoek naar een nieuw onderkomen. Daarnaast was er de onvermijdelijke vaststelling dat ook de studio zelf intussen sterk was verouderd.

De oplossing kwam er via de collega’s van Radio Mol. Zij boden in de lente van dit jaar aan om hun tweede studio over te nemen in de vroegere flessenfabriek Verlipack en dat was een geschenk uit de hemel. Na lange gesprekken kwam er een akkoord en de afgelopen maanden werd werk gemaakt van de nodige voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe digitale studio, goed voor een investering van zo’n 30.000 euro. Voor de technische realisatie werd beroep gedaan op Amptec, Aircast, Kurk Expert en Wils Interieurbouw.

Om de overgang vlot te laten verlopen en alle medewerkers eerst wat routine te laten opdoen in de volledig nieuwe omgeving werd beslist om tussen 10 en 24 december tijdelijk op nonstop over te schakelen. John Lee, medewerker van het eerste uur, mocht zondag het laatste programma verzorgen in de oude studio (foto boven)hier te herbeluisteren. Vandaag wordt de oude studio losgekoppeld en wordt ook gestart met het leegmaken van de oude chalet. Alle details hoor je in het interview dat Hans Van Dyck hierover had met Benny Geens.

Het nieuwe adres van Radio Gompel is Emiel Becquaertlaan 2 bus 6, 2400 Mol.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest