Benny / Voorzitter, Presentator


Benny shows

Benny

Muziek is iets wat mij als kleine jongen al bezighield. Hoe gek het ook klinkt, ik haalde steeds de klasse nummers er altijd uit, hoe jong ik ook was. De nummers met een geweldige tekst, met andere woorden een plaat met een geweldige inhoud hadden mijn voorkeur. De platen die ik als eerste van mijn zakgeld aankocht zijn nu nog pareltjes die geld waard zijn. Rond die tijd kwam ook de vrije radio naar boven, zeg maar op elke hoek van de straat had je toen wel zo een radio zitten. Tot ik op een nacht plots testuitzendingen hoorde van de toenmalige Radio Noordzee (de voorloper van Radio Gompel).

De radiomicrobe had gebeten en ik trok mijn stoute schoenen aan. Ik schreef meteen een brief maar wel met een bang hartje en het gedacht van hier zal wel niets van komen. Plots een paar dagen later kreeg ik telefoon van DJ Jan zaliger. Hij vertelde me dat ik een cassette moest versturen (ja, in die tijd was dat nog zo van die cassettebandjes) en dan gingen ze het beluisteren. Als het mee viel kreeg ik terug contact. Bofte ik even, want Jan belde me met de melding dat de proefcassette goed was meegevallen en ik werd uitgenodigd in de studio.

Dit is het verhaal van een hele mooie radiocarrière die de dag van vandaag nog steeds duurt. Het is natuurlijk in de loop der jaren geweldig veranderd op basis van techniek en uitzenden. De programma’s zijn ook meer professioneler geworden maar dat is iets waar je in mee moet want anders val je uit de boot, want daar wordt er ook bijzonder streng op toegekeken dat je wel degelijk met iets nieuw naar buiten komt.

Met andere woorden ik denk wel dat we trots mogen zijn op onszelf dat we Radio Gompel toch nog steeds een plaatsje geven bij de grootste van de Kempen zeg maar gerust “De Parel van de Kempen”. Ik denk ook wel dat onze DJ Jan hierboven ook best trots op ons is dat we zijn levenswerk in ere houden. Ik ben bij Radio Gompel ook de verantwoordelijke voor de advertenties (planning en ook reclamespots maken). Samen met Guy De Limburger (voorzitter) ben ik ook in de vzw Lokale Radio Gompel actief, dit als secretaris.

Dagelijkse bezigheden

Ik ben verantwoordelijke werkbegeleider in de houtafdeling bij het maatwerkbedrijf Lidwina in Mol. Ik heb ook tevens nog andere hobby’s buiten radio, zoals de wielersport, wandelen en ik ben een alles eter dus met eten maak je DJ Benny blij. Vandaar van nu tot dan eens een lekker restaurantje met het vrouwtje of met vrienden dat sla ik nooit af.

Mijn programma’s bij Radio Gompel:

Op zaterdag vanaf 12 uur presenteer ik de verzoekplatenshow “U vraagt en wij draaien”. Om 14 uur ga ik door met mijn programma “De Grootste Hits en de Mooiste Klassiekers”. Deel 1 draai ik de beste oldies en in het tweede gedeelte gewoon een varia van muziek (schlager, disco, pop, rock). Eigenlijk een mix waar iedereen zich goed bij voelt.Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest