Bron: RTV – 20 januari 2024, 16:25

Radio Gompel heeft zijn nieuwe digitale studio voorgesteld op Verlipark in Mol waar ook al Radio Mol gevestigd is. Het blijft een Gompelse zender ondanks de locatie in Mol-Donk. De oprichter van de zender Jan Mertens overleed in 2021 maar zijn collega’s wilden zijn levenswerk voortzetten. Een locatie vinden was moeilijk maar die werd gevonden bij de collega’s van Radio Mol die één van hun studio’s ontmantelden. De nieuwe studio kost 40.000 euro. Cd’s en vinylplaten werden gedigitaliseerd en de catalogus ging zo van van 9.000 naar 42.000 liedjes. Lokale artiesten ondersteunen blijft het credo. Ook nieuw is een mobiele studio die in februari gebruikt zal worden voor de Carnaval top 100 vanuit het parochiecentrum van Ginderbuiten.

Vrije radio
Radio Gompel werd meer dan 40 jaar geleden geboren als Radio Noordzee. Toen heette dat vrije radio naast de BRT-zenders die de grote slokop waren in de ether. Populaire hitmuziek werd niet gedraaid door de BRT op de wekelijkse Top 30 na en ook Nederlandstalige muziek werd stiefmoederlijk behandeld. De keuze voor voornamelijk Vlaamse en Nederlandse artiesten, aangevuld met Duitse en instrumentale muziek is nog altijd waar Radio Gompel voor staat.

Luc Van Meeuwen
Zaterdagnamiddag is de nieuwe studio officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Wim Caeyers en peter en zanger Luc Van Meeuwen. Bekend van zijn solo-platen en zijn dutten met Mieke.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest