VRM trok opnieuw twee vergunningen in

Geschreven door Op 22 december 2017

Bron: Radiovisie.eu, 22-12-2017, 04:03


VRM trok opnieuw twee vergunningen in

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de erkenning van de VZW Bergom (Radio Komilfoo) uit Herselt-Laakdal en van de VZW Magic (Radio Gompel) uit Balen ingetrokken. Twee VZW’s die zichzelf eerder hadden ontbonden. Om erkend te zijn als omroeporganisatie is een rechtspersoon noodzakelijk. Zonder overkoepelende VZW is een erkenning onmogelijk en kan er geen zendvergunning worden uitgereikt.

De VZW Bergom had zichzelf ontbonden per 1 september 2017. Via de 107.8 MHz werden de programma’s van Radio Komilfoo voor Aarschot uitgezonden. De VZW had zich geen kandidaat meer gesteld voor de huidige erkenningsronde. Eerder waren er de programma’s van RGR te horen. De frequentie werd dit keer toegekend aan FM Geel, hun toekomstige tweede stek in de FM-band.

Ook de erkenning van de VZW Radio Magic, de rechtspersoon achter Radio Gompel (105.6 MHz) werd ingetrokken. Deze VZW had zichzelf ontbonden op 22 november. Gompel zal in het nieuwe jaar evenwel terug in de lucht zijn via hun eigen VZW, die wel een erkenning kreeg.

° Zaak VRM versus VZW Magic
° Zaak VRM versus VZW Bergom


Radio Gompel

De parel van de Kempen!

Huidig nummer

Titel

Artiest